Charter van de nieuwsgroep alt.bommanews

English version

 1. Charter.

 2. Dit is het Charter voor de nieuwsgroep "alt.bommanews".

 3. Onderwerpen en inhoud.

  1. In deze groep zijn alle vragen die betrekking hebben op het programma "bommanews" van toepassing. Het is hoofdzakelijk een peer-to-peer supportgroep. Bommanews kan worden gevonden op http://b-news.sourceforge.net
  2. Niet van toepassing zijn vragen die verband houden met de inhoud van berichten welke met bommanews werden gepost, of verzoeken (requests) tot zulke posts.
  3. Commerciele aankondigingen zijn verboden.
 4.  
 5. Vorm van de berichten.

  1. Deze groep volgt de algemene usenetregels: geen bijlagen, geen HTMLpostings, en antwoorden zoals het in RFC 1855 wordt omschreven. (http://rfc.net/rfc1855.txt)
  2. In principe wordt in deze groep met blanco "distribution:" header gepost. Tot wijziging van dit artikel wordt lokale distributie gedoogd, maar ontmoedigd. Later zal een standpunt worden ingenomen dat lokale distributie enkel aanvaardbaar is voor die berichten die enkel van belang zijn voor abonnees van een enkele, specifieke internet provider of regio, en in die gevallen zelfs aanbevolen.
  3. De voertaal voor deze groep is primair het Nederlands. Omdat de groep zich echter in een Engelstalige hierarchie bevindt zullen Engelstalige berichten niet worden geweerd, niet als "off topic" worden beschouwd, en als geldige berichten worden behandeld.

   

 6. Aanpassing van het charter.

  Aanpassingen aan dit charter gebeuren uitsluitend door middel van RFD/CFV in de groep alt.bommanews.

  De discussieperiode (RFD) zal minstens 7 dagen bedragen. De opname van de stemmen (CFV) kan 7 dagen duren, of korter indien dit bij het begin van de RFD wordt aangekondigd, en geen verzoek tot verlenging werd gedaan voor het einde van de RFD.